Обука

Добијте ги вештините што сакате да станете моден експерт

Нашата облека го одразува нашето расположение, нашиот карактер и личен вкус. Тие можат да направат да се чувствуваме удобно и среќно. Текстилот е насекаде околу нас, но ние некако ја прекинавме долгогодишната врска со нив. Време е брзата мода да биде истерана од мода. Затоа ја поставивме нашата пионерска стратегија за текстил на ЕУ

Пушти видео

Од страна на Центарот за доживотно учење на регионот Централна Македонија

120 часа

Е-Обука

Учесници: 25

Е-Обука за извори на финансирање за развој и имплементација на нови деловни и извозни активности-Сертифициран извозно-трговски извршен директор- моден бизнис менаџмент Целна група: невработени, претприемачи, вработени, потенцијални претприемачи.

Courses photo
120 часа

Комбинирана е-обука

Учесници: 25

Комбинирана е-обука за употреба на иновативни алатки и софтвер за моден дизајн во текстилната индустрија. Наслов на тренинг програма Дигитална обработка на слики.

cloth, fabric, textile-1237813.jpg
120 часа

Класа и лабораторија

Учесници: 25

Обука за технички упатства, меѓународни стандарди и употреба на одржливи материјали, на пр. OEKO-TEX, ECO-LABEL, итн.

22 и 23 февруари во Велес

Стратегија, брендирање и извозен маркетинг на производи од модната индустрија

Текстилно трговско здружение – Текстил

Во рамките на проектот „Fashion Employment Hub“, Текстилно трговско здружение – Кластер за текстил организираше дводневна обука на тема „Стратегија, брендирање и извозен маркетинг на производи од модната индустрија“ на 22 и 23 февруари во Велес, во хотел Гарденија.

Се одржа во Северна Македонија, Струмица, 3 – 4 мај 2023 година

2-ри ТРЕНИНГ НАСТАН НА „ДИЗАЈН НА ОБЛЕКАТА, ИЗРАБОТУВАЊЕ НА шаблони И ПЛАНИРАЊЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО“

Текстилно трговско здружение – Текстил

Втората обука организирана од Здружението за трговија со текстил – кластер за текстил во рамките на проектот „Fashion Employment Hub“ беше на тема „Дизајн на облека, изработка на шаблони и подготовка и планирање на производството“. 

Одржана во Прилеп, Северна Македонија, 13-14 септември 2023 година

3-та ОБУКА ЗА „НОВИ МОДНИ ТРЕНДОВИ И КОЛЕКЦИИ - КРЕАТИВНИ РАЗВОЈОВИ ВО ДИЗАЈН НА ОБЛЕКА И ПОДГОТОВКА ЗА ПРОИЗВОДСТВО“

Текстилно трговско здружение – Текстил

Текстилно трговско здружение – Текстилен кластер во рамки на проектот „Fashion Employment Hub“ ја организираше третата планирана обука на тема „Нови модни трендови и колекции – креативни случувања во дизајнот на облека и подготовката за производство. 

Одржана во Северна Македонија, Струмица, 3 – (ноември 2022 година, јануари 2023 година)

Модул за обука – Претприемништво

Промо идеја

Во ноември 2022 година и јануари 2023 година, во Ап Хаб, Струмица се одржа модулот за обука на тема „Претприемништво“.

Во рамките на модулот за обука беа опфатени повеќе теми поврзани со претприемништвото, меѓу кои „развој на стартап бизнис“, „деловна комуникација“, „брендирање на производи, услуги и градење идентитет“, „пристап до финансии“.

Модулот за обука го посетија вкупно повеќе од 30 луѓе – млади луѓе кои имаа можност да го зголемат своето знаење, како и претприемачи кои директно споделија дел од своите искуства и знаења со учесниците.

mk_MK
Прескокнете до содржината