Асоцијација на грчката модна индустрија

SEPEE е најголемата секторска асоцијација во Грција за текстил. Основана е во 1973 година, со седиште во Солун и е правно лице по приватно право на непрофитна организација.

Денес SEPEE има на своја моќ повеќе од 300 членови, вклучувајќи ги и главните компании за облека во Грција. Членови се текстилни компании, трговски друштва и услужни компании од индустријата.

Целта на SEPEE е да ги заштити и промовира финансиските и професионалните интереси на своите членови и индустријата во целина. Здружението е главен советник на државата за прашања поврзани со конфекциско – текстилниот сектор и негови претставници учествуваат во различни комисии.

СЕПЕЕ ги потпишува националните колективни договори за плетење и облека.

Ја претставува индустријата во меѓународни организации со учество во Еуратекс (Европска асоцијација за облека-текстилна) и IAF (Светска федерација за облека). Ги застапува и брендовите за нега на GINETEX во Грција.

Организира учество на грчки компании на различни меѓународни изложби во странство и во секторски деловни мисии и земање примероци, притоа поддржувајќи ја и организацијата на ATHINS FASHION TRADE SHOW.

Подготвува индустриски студии и објавува статистика од индустријата, организира едукативни и информативни настани, а учествува во многу европски проекти во корист на своите членови.

Контакт

За центар за модно вработување

Ерму 18а, Солун 546 22

тел. +30 2310 257 075

info@greekfashion.gr
mk_MK
Прескокнете до содржината