1. ТРЕНИНГ НАСТАН

1-ви ТРЕНИНГ НАСТАН НА „СТРАТЕГИЈА, БРЕНДИНГ И ИЗВОЗ НА МОДНИ ПРОИЗВОДИ“

Одржана во Северна Македонија, Велес, 22 – 23 февруари 2023 година

1ул обуката планирана во рамките на проектот „Fashion Employment Hub“ беше организирана на тема „Стратегија, брендирање и извоз на модни производи“ на 22 и 23 февруари 2023 година во Велес, Северна Македонија во организација на Текстилно трговско здружение – Текстилен кластер. 

 Обуката беше наменета за млади модни дизајнери, а целта беше да ги запознае учесниците со концептите на брендирање и поставување стратегии за маркетинг и извоз на производи од модната индустрија. 

Преку презентации и практични вежби, целта на оваа дводневна обука беше да се запознаат модните дизајнери со концептите на брендирање и поставување стратегии за извоз на производи од модната индустрија. 

По завршувањето на обуката, младите дизајнери и претприемачи ќе можат да подготват сопствена стратегија за бренд и продажен план, да ја подобрат видливоста на своите производи и да дефинираат начини на комуникација, промоција и успешна продажба на производите. 

Темите на работилницата беа Вовед во маркетинг и брендирање, Што е маркетинг? Маркетинг (р)еволуција-Маркетинг стратегија, важност на Маркетинг стратегија, Студија на случај – споделување искуство од партнери-План за комуникација (како ќе го рекламирате производот)-офлајн/онлајн промоција и продажба итн.

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

mk_MK
Прескокнете до содржината